Nature-based Solutions on existing infrastructures for resilient Water Management in the Mediterranean

Σχέδιο Δράσης

Το NATMed στοχεύει να παρέχει μια ισχυρή εμπειρική απόδειξη της  βελτιστοποίησης των υπηρεσιών οικοσυστημάτων  που σχετίζονται με το νερό και των υπηρεσιών οικοσυστημάτων που εξαρτώνται από το νερό μέσω της ανάπτυξης, εφαρμογής και επικύρωσης του Full Water Cycle-NbS. Το έργο θα επιτύχει την προσαρμοστική διαχείριση και διακυβέρνηση των υδάτινων πόρων ενδυναμώνοντας τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις τοπικές κοινότητες σε επίπεδο Λεκάνης της Μεσογείου μέσω της συμμετοχής της τοπικής κοινότητας και των διαδικασιών συνεργασίας.

Το Πακέτο εργασίας 1 (WP1) είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη μιας ευρείας διάγνωσης τοποθεσιών Μελετών Περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών οικοσυστήματος και της σχέσης τους με υποδομές νερού και δράσεις αποκατάστασης νερού, μια βαθιά ανάλυση του πλαισίου του νερού NbS προκειμένου να συν σχεδιαστεί το FWC-NbS και να καθοριστεί η στρατηγική υλοποίησης. συμπεριλαμβανομένων μη τεχνικών παραγόντων ως πολιτιστικών κοινωνικοοικονομικών μέσω των διαδικασιών συν-δημιουργίας.

Η χρήση συνεργατικών διαδικασιών θα ενσωματωθεί έντονα για να δημιουργήσει μια ισχυρή δέσμευση για τις 5 Μελέτες Περιπτώσεων στο Πακέτο Εργασίας 2 (WP2), οι οποίες θα επικεντρωθούν στον σχεδιασμό των συγκεκριμένων δράσεων FWC-NbS ακολουθώντας σχέδια που βασίζονται στις διαδικασίες συν-δημιουργίας αλλά ενσωματώνοντας ιδιαιτερότητες για τη σωστή διαχείριση της προβλεπόμενης εφαρμογής FWC-NbS. Κάθε παρέμβαση του FWC-NbS θα καθοδηγείται από εταίρους που σχετίζονται άμεσα με τοποθεσίες υλοποίησης και τις τοπικές αρχές τους, προκειμένου να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη διαχείριση των ενεργειών στις τοποθεσίες Cases Studies.

Το Πακέτο εργασίας 3 (WP3) στοχεύει στη δημιουργία του πλαισίου αξιολόγησης και των δράσεων παρακολούθησης του έργου, κυρίως μέσω του σχεδίου παρακολούθησης και των δραστηριοτήτων συλλογής δεδομένων. Επιπλέον, το WP3 θα παράσχει την αξιολόγηση του εφαρμοσμένου FWC-NbS ώστε να μετρήσει τον αντίκτυπό τους σε κάθε Μελέτη Περίπτωσης.

Το Πακέτο εργασίας 4 (WP4) θα επικυρώσει τη διαδικασία και τη λειτουργία του FWC-NbS και θα αναπτύξει τα περιουσιακά στοιχεία (κατάλογο, κατευθυντήριες γραμμές και εργαλείο) για να υποστηρίξει την υλοποίησή τους πέρα ​​από το έργο, παρέχοντας βέλτιστες πρακτικές στη διακυβέρνηση της διαχείρισης των υδάτων, την κοινωνική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, για την υποστήριξη των ενδιαφερομένων στην απόφαση – διαδικασίες κατασκευής.

Το Πακέτο εργασίας 5 (WP5) θα αναπτύξει το MedCoP ως σημείο συνάντησης για ενδιαφερόμενα μέρη από διαφορετικούς τομείς γνώσης και με διαφορετικούς τύπους εμπειρογνωμοσύνης. Επιπλέον, αυτό το πακέτο εργασίας στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ισχυρού σχεδίου συμμετοχικής διακυβέρνησης και στρατηγικής δράσης ομαδοποίησης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην κλιμάκωση και την αναπαραγωγή του έργου μαζί με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τέλος, το Πακέτο εργασίας 6 (WP6) ασχολείται με την ανάπτυξη μιας ισχυρής στρατηγικής επικοινωνίας, διάδοσης και εκμετάλλευσης (CDE) ενώ το Πακέτο εργασίας 7 (WP7) είναι αφιερωμένο σε ενέργειες συντονισμού.