Nature-based Solutions on existing infrastructures for resilient Water Management in the Mediterranean

Hedefler

NATMed, Akdeniz Bölgesi’ndeki paydaşları ve yerel toplulukları güçlendirerek, su ile ilgili ekosistem hizmetleri (kalite ve miktar) ve suya bağlı ekosistem hizmetlerinin (sosyal, ekonomik ve çevresel yönler) sağlanmasını optimize etmek için mevcut gri veya doğal su altyapılarına entegre edilmiş ve su döngüsünün belirli aşamalarına dayanan Tam Su Döngüsü -DeÇ (TSD-DeÇ) olarak birleştirilmiş 12 DeÇ geliştirmeyi, uygulamayı ve doğrulamayı amaçlamaktadır.

NATMed ayrıca, TSD-DeÇ uygulaması için kapsamlı bir Karar verme aracı da dahil olmak üzere belirli karar verme varlıklarını birlikte tasarlamak için bir Akdeniz Uygulama Topluluğu’nun (MedCoP) desteğiyle beş ülkede (İspanya, Yunanistan, İtalya, Türkiye, Cezayir) beş Vaka Çalışması üzerinde farklı TSD-DeÇ’in etkisini gösterecektir. Bu, Akdeniz bölgesinin spesifik yaz/kış su döngüsü zorluklarına uygun olarak yeşil işler, yerel ekonomik büyüme ve entegre su yönetimi planları için potansiyel kaynaklar yaratan dirençli toplumlar oluşturmak amacıyla etkili entegrasyon eylemleri (her bölgenin geleneksel bilgisini içeren disiplinler arası ekipler) yoluyla geliştirilecek ve tüm bunlar cinsiyet perspektifini dikkate alacaktır.

Spesifik Hedef 1: Su döngüsünün ve mevsimsel su dengesinin farklı aşamalarında etkili olacak beş Tam Su Döngüsü -DeÇ’in (TSD-DeÇ) birlikte tasarlanması ve test edilmesi.

Spesifik Hedef 2: IUCN Küresel Standardı kapsamında 5 Vaka Çalışmasında 5 Tam Su Döngüsü -DeÇ’i uygulamak, test etmek ve doğrulamak.

Spesifik Hedef 3: Sürdürülebilir ve entegre su yönetimi için katılımcı ve koordineli süreçler geliştirmek üzere her bir Vaka Çalışması bölgesinde en ilgili paydaşların katılımını sağlamak ve bunu bir çoğaltma aracı olarak kullanmak için bir NATMed MedCoP kurmak.

Spesifik Hedef 4: NATMed sonuçlarının ve öğrenilen derslerin sürdürülebilirliğini ve katılımını artırmak için bir tekrarlanabilirlik planı geliştirmek.

Spesifik Hedef 5: Projenin etkisini en üst düzeye çıkarmak ve çıktılardan daha fazla yararlanılmasını sağlamak için yerel nüfusa ve paydaşlara özel bir amaç ile sonuçların ve bulguların İletişim, Yaygınlaştırma ve Kullanımının geliştirilmesi ve sınır aşan su yönetişiminin teşvik edilmesi.