NATMed, Tam Su Döngüsü-DeÇ’nin geliştirilmesi, uygulanması ve doğrulanması yoluyla su ile ilgili ekosistem hizmetleri ve suya bağlı ekosistem hizmetlerinin optimizasyonuna ilişkin sağlam bir ampirik kanıt sağlamayı amaçlamaktadır. Proje, toplum katılımı ve işbirlikçi süreçler yoluyla Akdeniz Havzası düzeyinde paydaşları ve yerel toplulukları güçlendirerek su kaynaklarının uyarlanabilir yönetimini ve yönetişimini sağlayacaktır.
ÇP1, Ekosistem hizmetleri ve bunların su altyapıları ve su restorasyon eylemleri ile ilişkisi, TSD-DeÇ’yi birlikte tasarlamak ve uygulama stratejisini oluşturmak için su doğa esaslı çözüm çerçevesinin derin bir analizi de dahil olmak üzere, birlikte oluşturma süreçleri yoluyla kültürel sosyoekonomik gibi teknik olmayan faktörleri de içeren geniş bir Vaka Çalışması sahası teşhisi geliştirmeye adanmıştır.
İşbirlikçi süreçlerin kullanımı, ÇP2‘deki 5 Vaka Çalışması için sağlam bir katılım oluşturmak amacıyla güçlü bir şekilde sağlanacaktır; bu çalışmalar, birlikte oluşturma süreçlerine dayalı planları takip eden belirli TSD-DeÇ eylemlerini planlamaya odaklanacak, ancak öngörülen TSD-DeÇ uygulamasını düzgün bir şekilde yönetmek için özgünlükleri entegre edecektir. Her bir TSD-DeÇ müdahalesi, Vaka Çalışmaları sahalarındaki eylemlerin kapsamlı bir şekilde yönetilebilmesi için doğrudan uygulama sahalarıyla ilgili ortaklar ve onların yerel yetkilileri tarafından yönetilecektir.
ÇP3, esas olarak izleme planı ve veri toplama faaliyetleri yoluyla projenin değerlendirme çerçevesini ve izleme eylemlerini oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, ÇP3, her bir Vaka Çalışmasındaki etkilerini ölçmek için uygulanan TSD-DeÇ’nin değerlendirmesini sağlayacaktır.
ÇP4, TSD-DeÇ’nin sürecini ve işleyişini doğrulayacak ve karar alma süreçlerinde paydaşları desteklemek için su yönetimi, sosyal inovasyon ve girişimciliğin yönetişiminde en iyi uygulamaları sağlayarak proje sonrasında uygulanmalarını desteklemek için araçları (katalog, kılavuzlar ve araç) geliştirecektir.
ÇP5, MedCoP’u farklı bilgi alanlarından gelen ve farklı uzmanlık türlerine sahip paydaşlar için bir buluşma noktası olarak kullanacaktır. Benzer şekilde, bu ÇP, eğitim faaliyetleriyle birlikte projenin ölçeklendirilmesi ve çoğaltılmasına özel önem vererek güçlü bir katılımcı yönetişim planı ve kümelenme eylem stratejisinin uygulanmasını amaçlamaktadır.
Son olarak, ÇP6 güçlü bir CDE stratejisinin uygulanmasını ele alırken ÇP7 koordinasyon faaliyetlerine ayrılmıştır.
This project has received funding from the European Union’s PRIMA Research and innovation programme under Grant Agreement No 2221.